Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Ingat lagi tahun lepas, waktu ke fashion show Fatimah Mohsin di Mandarin Oriental, KL.

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Baca Kat Artikel Rekaan Fatimah Mohsin The Wedding KL 2017

Dya memang jenis sukakan fesyen. Cuma berhenti seketika dalam bidang ni sebab nak bagi laluan pada bidang lain dahulu. Tapi, walaupun tak aktif bisnes fesyen, Dya masih lagi suka hadir ke majlis fashion show.

Sebab setiap kali ke fashion show, Dya belajar sesuatu yang baru. Dya perhati motif yang cuba dibawa, material yang digunakan serta cara jahit rekaan pereka fesyen terkenal yang ada kat situ.

Saya terus tau buat sesuatu rekaan dengan melihat sahaja

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Tahun ni, 2018, serius rasa kagum dengan koleksi baju yang diperagakan model Fatimah Mohsin. Pereka dari Singapura.

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Ada lebih kurang 40 rekaan baju diperagakan di the wedding KL 2018. Dan kalini, selain pakaian pengantin, pakaian yang bermotifkan elemen dari India turut diselit sekali dalam rekaan FM.

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018 Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Material yang digunakan pun nampak sangat eksklusif. Lagi-lagi bila terkena cahaya lampu, terus dalam mata rasa macam nampak bintang berkelip-kelip kat atas baju FM.

Fuhh, jauh imaginasi. Hehe.

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Kebanyakan material kalini diimport khas dari Dubai, Paris dan Jakarta. Memang cantik bila diperagakan atas pentas.

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Jenama Fatimah Mohsin dah pun ada dalam industri fesyen ni lebih kurang 14 tahun. Tempoh yang agak matang. Berbanding Dya yang baru start bidang ni sejak 2011. Hehe.

Rekaan lebih banyak ke arah pakaian pengantin yang eksklusif

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Dan kalini, rekaan dari Fatimah Mohsin banyak menampilkan koleksi yang bergemerlapan bila disinari cahaya lampu.

Malah, persembahan artis Singapura iaitu Aishah Aziz, Shakirah, Sue, Fakka Fuzz  dengan dendangan lagu Desert rose, frozen by Madonna, jalan cinta & stay menambahkan lagi kesempurnaan sewaktu setiap koleksi pakaian diperagakan di atas pentas.

Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018

Paling best masa pembukaan majlis dimulakan dengan tarian istimewa. Yang ni Dya akan letak di dalam Vlog nanti. Ok?

Banyak benda kita boleh belajar dari pereka senior macam Fatimah Mohsin & semestinya Dya sangat kagum dengan koleksi yang diperagakan kalini. Lebih eksklusif dan mantap!

Baca Juga Koleksi Rekaan Fatimah Mohsin 2017

CARIAN BERKAITAN:

  • fatimah mohsin review
  • fatimah mohsin baju raya
  • the wedding kl 2018
  • fatimah mohsin wedding package

Comments

comments

0 comments on “Koleksi Mantap Fatimah Mohsin Di The Wedding KL 2018Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *